• Wpisów: 67
  • Średnio co: 19 dni
  • Ostatni wpis: 2 lata temu, 19:37
  • Licznik odwiedzin: 2 954 / 1353 dni
 
przepisyedyty
 
Przepis z: dietetycznie-w-kuchni.blogspot.com/(…)wyzwanie-rosl…

150 g mrożonych malin
150g jogurtu sojowego
35 g płatków orkiszowych lub owsianych
100 ml wody
1 dojrzały banan (80g)
1 łyżeczka kakao
10 g pestek dyni
opcjonalnie łyżeczka miodu lub ksylitolu

Płatki owsiane i kakao zalać w kubku odrobiną wrzątku (80ml), odstawić na 10 minut pod przykryciem.

Do napęczniałych płatków dodać kawałki banana, zblendować na mus, przelać do przygotowanej salaterki lub dużej szklanki.

Jako następną warstwę nałożyć roślinny jogurt.

Maliny częściowo rozmrozić, a następnie zmiksować otrzymując lekko zmrożone, malinowe puree, które opcjonalnie możemy lekko dosłodzić. Mus nakładamy jako trzecią warstwę.

Całość posypujemy podprażonymi na suchej patelni pestkami dyni.

Nie możesz dodać komentarza.